Az élelmiszer- és italgyártóknak meg kell felelniük a legmagasabb szintű minőségi előírásoknak a termékeik és folyamataik sértetlenségének védelmében.
Az iparágban kiemelkedően fontos a sűrített levegő megfelelő minősége – még a legcsekélyebb olajszennyeződés is módosíthatja, beszennyezheti a gyártott élelmiszert és veszélyeztetheti a fogyasztók egészségét.
A sűrített levegő legmegfelelőbb felhasználása érdekében a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO) létrehozta az élelmiszer- és italgyártókra vonatkozó sűrített levegő minőségi osztályt. 0 osztály-nak (Class 0) elnevezve a legszigorúbb sűrített levegő minőségi osztályt, limitálva az olajszennyeződés mértékét.
A sűrített levegő tipikus alkalmazási területei az élelmiszer- és italiparban a következők:
- Termék mozgatás
- Élelmiszer töltő gépek
- Folyadék szivattyúk
- Nitrogén generálás
- Levegőkések
- Csomagolás
Nem számít, hogy mit gyártanak, legyen szó pitéről vagy pizzáról, palackozott vízről vagy sörről, az olajmentes- és olaj befecskendezéses CompAir kompresszorok magas minőségű sűrített levegőt és nyugalmat biztosítanak az üzemeltetők számára.
CompAir olajmentes csavarkompresszorok |
CompAir D15H-D22H RS sorozat |
CompAir olajbefecskendezéses csavarkompresszorok |
CompAir L23-29 sorozat |
SPX Hankison adszorpciós szárítók |
SPX Hankison hideg regenerálású adszorpciós szárítók |
SPX Hankison hűtveszárítók |
SPX Hankison HHD 140-1000 hűtveszárítók |
SPX Hankison energiatakarékos hűtveszárítók |
SPX Hankison HDS 950-10800 hűtveszárítók |
SPX Hankison sűrített levegő szűrők |
SPX Hankison NGF sűrített levegő szűrők |
Referenciák |
Coca-Cola
Cölner Hofbräu P. Josef Früh KG |