Meleg regenerálású adszorpciós szárítók

A Hankison több mint 65 éves tapasztalata a sűrített levegő szárítás és szűrés területén eredményezi a legszélesebb körben alkalmazható meleg regenerálású adszorpciós szárító családokat. A sűrített levegő felhasználása a telített szárító anyag regenerálására nagyon drága megoldás. A szűrt és szárított sűrített levegő nagyon költséges energiaforrás, melyet lehetőség szerint nem kellene regenerálásra használni. A regeráció történhet könnyebben és gyorsabban a szárító anyag felmelegítésével. A regeneráló levegő felmelegszik 180°C-ra, így a telített szárító töltet kiszárad és a nedvesség távozik a szárítóból. Az energia igény ebben az esetben kevesebb, mint a fele a hideg regenerálású adszorpciós szárítókhoz képest.
Az meleg regenerálású adszorpciós szárítók működési elvük szerint három csoportba sorolhatóak:
- Belső fűtésű adszorpciós szárítók, ahol a fűtőbetét a szárítók belsejében van elhelyezve.
- Külső fűtésű adszorpciós szárítók, ahol a környezeti levegő van beszívva és elektromosan felmelegítve, majd ez a felmelegített levegő át van fújva a nedves tölteten.
- Kompresszióval fűtött rendszer, ahol a kompresszor által termelt magas hőmérséklető levegő van felhasználva a szárító regenerálására.

X-Compress Hungary Kft.

1123 Budapest, Bán utca 1/b
Telefonszám: +36 70 775 6923
Email cím:
 info@x-compresshungary.hu

Szerviz központ:
5008 Szolnok, Karinthy Frigyes út 55.
Telefonszám: +36 70 775 6923
Email cím: 
szerviz@x-compresshungary.hu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram